Gezondheid

Schoolfruit
Wij hanteren een 5 dagen groente/fruitbeleid. De kinderen krijgen 3 dagen fruit uitgedeeld. De overige 2 dagen geven de ouders fruit mee.


Dit schooljaar doen wij weer mee aan EU-Schoolfruit! De kinderen krijgen op school gratis drie porties groente/fruit per week. 
Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. 

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! 

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbriefWaterbeleid op de Perelaar
 

Bij ons op school drinken wij water (eventueel met een stukje fruit of munt). De kinderen ontvangen daarom als zij bij ons op school komen, een Dopper fles cadeau. De fles wordt gevuld mee naar school genomen, of wordt leeg mee naar school genomen en op school gevuld. Een andere fles meenemen mag ook.

Water drinken zorgt dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.
We bieden onze kinderen graag een gezonde schoolomgeving waarin zij 'vanzelf' gezonde keuzes maken.

Ouders aan het woord

"Fijn dat je 's morgens altijd wordt begroet door iemand van het team."

"Als je wilt kun je heel makkelijk iets bespreken met de leerkracht of directie. Ze maken altijd tijd voor je. Dat komt ook omdat er nog altijd de sfeer van een dorpsschool is. Dat vind ik fijn."